"Nismo u ratu sa Rajan erom, to je takmičenje"

Generalni direktor Viz era Jožef Varadi izjavio je da ta niskotarifna kompanija nije u ratu s najvećim konkurentom u centralnoj i istočnoj Evropi – Rajan erom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

16:55

Foto: Viz er

Rajan er počeće ovog vikenda da leti na prvoj od četiri najavljene linije iz Niša, a pojedini mediji su njihov dolazak u vazdušnu luku “Konstantin Veliki”, nakon što je to prethodno učinio i Viz er, komentarisali kao “početak rata” dve najjače niskobudžetne avio-kompanije za putnike u ovom delu Evrope.

Varadi na konferenciji za novinare u Beogradu, međutim, na to kaže: “Nije u pitanju bitka sa Rajan erom, nego takmičenje. Mi se sa njima već takmičimo u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, baltičkim zemljama…”

Varadi je naveo da Viz er ima veći kapacitet od Rajan era u ovom delu Evrope u ovom trenutku. “Mi smo u nekim segmentima Centralne i Istočne Evrope veći od Rajan era. Oni nemaju prednost što se troškova operacija tiče u odnosu na nas na ovim tržištima, nekada su bili najjači svuda u Evropi, sada više nisu. Naši troškovi su i dalje pod striktnijom kontrolom”, kazao je on.

Dodao je da je Srbija cenovno osetljivo tržište.

“To znaju oni, to znamo mi, ali je zato tržište i dobro što se rasta tiče”, objasnio je prvi čovek Viz era.

Varadi je najavio proširenje poslovanja u Srbiji od maja sledeće godine, kada će biti uvedene četiri nove linije iz Beograda, a još jedan avion stići će u njihovu bazu u srpskoj prestonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: