Stara planina dobila Sportsko-rekeativni centar

U selu Dojkinci na Staroj planini otvoren je Sportsko-rekeativni centar, u zgradi bivše vojne karaule, a rekonstrukcija je koštala 200.000 evra

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 30.08.2016.

19:21

Stara planina dobila Sportsko-rekeativni centar
Foto: Thinkstock

Ona je rekonstruisana u okviru programa prekogranične saradnje Pirota i Vršeca u Bugarskoj.

Centrom će upravljati Turistička organizacija Pirota. Ima 60 ležajeva u četiri grupne spavaone i tri apartmana i, kako je rečeno na otvaranju, značajno će doprineti unapređenju razvoja turizma u Srbiji i povećati smeštajni kapacitet na Staroj planini.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao da je zgrada bivše vojne karaule, koja je bila sklona padu i koja je otkupljena od Vojske Srbije, u dva navrata preko fondova EU i iz gradskog budžeta potpuno renovirana i opremljena.

On je najavio da će naredne godine biti uređen prostor oko zgrade površine oko 2.000 kvadrata, u šta će biti uloženo preko 100.000 evra.

Prema rečima Vasića, grad Pirot je zainteresovan da otkupi karaule od vojske koje su u lošem stanju i u selima Jelovica i Topli Do.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da se ovim kompleksom koji će raditi tokom cele godine i koji će moći da primi istraživače, đake, planinare, izviđače i sportiste, otvara ovaj deo Stare planine što je veoma važno za razvoj turizma.

Šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota Marija đošić kazala je da se uveliko sprema i dokumentacija za druga staroplaninska sela kako bi spremno dočekali naredni poziv za fondove prekogranične saradnje naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: