Vaučeri razgrabljeni - smeštaj džabe

Na odmor u Srbiji može da se ide sa tek nekoliko hiljada. Naravno, to mogu samo oni građani koji imaju pravo na vaučere države od 5.000 dinara.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 30.08.2016.

13:52

Vaučeri razgrabljeni - smeštaj džabe
Foto: Thinkstock

Upravo pozivima na gotovo besplatan odmor, ugostitelji u Srbiji mame goste. Već su izračunali da će mnogima za ovogodišnje opuštanje u banji ili na planini u Srbiji biti dovoljno da pripreme za prevoz i hranu. Smeštaj im dođe - gratis.

Ostalo je nešto manje od 2.000 vaučera za odmor u Srbiji da se podeli do 15. oktobra. Od početka godine do sada, za dotirano letovanje, prijavilo se 44.224 građana. Najviše je penzionera, a najtraženije su banje, pišu Večernje novosti.

Prema podacima Ministarstva turizma, građanima su na raspolaganju 624 ugostiteljska objekta. Od hotela, apartmana, pa do registrovanih soba u domaćinstvima.

Minimalan broj noćenja od pet dana je jedan od uslova da se dobije vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a u pojedinim turističkim mestima, cena noćenja je i manja od hiljadu dinara. Tako građanima, za produženi vikend, ponekad ostaje da plate hranu i boravišne takse.

Noćenje po osobi u Beloj Crkvi može da se nađe za 1.150 dinara, u neposrednoj blizini Glavnog jezera. U Vrdniku noćenje može da košta i do 1.000 dinara. Pun pansion u apartmanu u Prolom banji košta oko 2.600 dinara, a u Sokobanji noćenje u dvokrevetnom apartmanu za dvoje 1.600.

“Penzioneri su ubedljivo na prvom mestu po broju zahteva za vaučere, njih 24.916 se prijavilo. Prema interesovanju, najtraženiji su hoteli, vile koje nude pansionski smeštaj i specijalne bolnice”, kaže Renata Pindžo, savetnik ministra turizma.

Prema podacima resornog ministarstva, odmah za penzionerima, vaučere su tražili zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, njih 14.768, nezaposleni - 4.019, osobe koje ostvaruju pravo na dodatak, pomoć i negu - 191, ratni i vojni invalidi - 119, poljoprivrednici - 110 i oni koji imaju penzijsko-invalidsko osiguranje - 101.

Najviše se prijavilo ljudi iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Pančeva, Zrenjanina i Čačka. A najtraženije su Prolom banja, Zlatibor, Banja Koviljača, Lukovska banja i Sokobanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: