Nemci se šire u Srbiji, otvaraju nova radna mesta

Nemačka kompanija "Pirate Technologies", najavila je da će proširiti svoje poslovanje na srpskom tržištu otvaranjem oko 30 radnih mesta.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.08.2016.

18:46

Nemci se šire u Srbiji, otvaraju nova radna mesta
Foto: Thinkstock

"Pirate Technologies", baza za unapređenje softverskog sistema HolidayPirates grupacije, otvoriće radna mesta za visokokvalifikovane softverske inženjere do kraja 2017.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, tako će Beograd, uz centralu u Berlinu, postao glavna IT baza za HolidayPirates grupaciju koja se nalazi u grupi najbrže rastućih turističkih kompanija u svetu.

Dodaje se da je za proširenje poslovanja u ovoj oblasti nemačka kompanija odabrala srpsko tržište zbog prepoznatljivog kvaliteta, odnosno znanja i stručnosti softverskih inženjera iz Srbije.

"Iz kancelarije u Beogradu će se razvijati softverska platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija i servira preko 50 miliona veb strana mesečno. Pirate Technologies koristi uglavnom LEMP stack, ali radi i sa egzotičnim programskim jezicima i tehnologijama, koje nisu uobičajene u Srbiji i to će biti dobra prilika za softverske inženjere da rade sa njima", ističe se u saopštenju.

HolidayPirates grupacija, kako se navodi, posluje u 11 zemalja širom sveta i prepoznatljiva je kao "kompanija 34 zemlje", pošto njeni zaposleni dolaze iz čak 34 države, a na srpskom tržištu Pirate Technologies posluje od decembra 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: