Rusi nas hvale, očekuju nastavak saradnje

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarali su o nastavku ruskog kredita za obnova železnice u Srbiji

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.08.2016.

16:51

Rusi nas hvale, očekuju nastavak saradnje
Foto: Thinkstock

Oni su razgovarali i o mogućnosti učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji preostalog dela pruge Beograd-Bar.

Postoji još mnogo prostora da se novim projektima proširi ekonomska saradnja Srbije i Rusije koja je u oblasti modernizacije železnice veoma uspešna, zaključeno je na sastanku.

Čepurin je, piše u saopštenju, pohvalio saradnju s Ministarstvom i naglasio da očekuje da se uspešna saradnja nastavi i tokom novog mandata Vlade.

Ministarka Mihajlović je kazala da bi građevinske kompanije iz Srbije mogle da se aktivnije uključe u infrastrukturne projekte u Rusiji i da udružene konkurišu za poslove, u čemu će imati podršku njenog ministarstva.

U saopštenju se navodi da su se Mihajlović i Čepurin razmotrili predstojeću posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, zasedanje Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, i održavanje kulturno-poslovne manifestacije Dani Moskve u Beogradu početkom oktobra.

Razgovarali su i o školovanju u Rusiji studenata Železničkog smera na beogradskom Saobraćajnom fakultetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: