PKS i BOŠ: Praksa za nezaposlene mlade

Privredni subjekti koji su zainteresovani da se prijave za učešće u program radnih praksi "Praksam II", mogu da se prijave do 9. septembra, saopštila je PKS.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.08.2016.

11:40

PKS i BOŠ: Praksa za nezaposlene mlade
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, program "Praksam II - Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse", sprovodi se drugu godinu kao podrška sprovođenju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i realizuje ga Beogradska otvorena škola u partnerstvu s PKS-om i uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Dodaje se da praksa za nezaposlene mlade sa adekvatnim obrazovanjem, počinje u novembru, traje četiri meseca i finansijski ne opterećuje privredne subjekte.

"Cilj programa je unapređenje zapošljivosti i zapošljavanja mladih u Srbiji obezbeđivanjem mogućnosti mladim ljudima da steknu radno iskustvo i na taj način se bolje povežu sa svetom rada", piše se u saopštenju.

Dodaje se da će privredni subjekti ako budu zadovoljni radom mladih na praksi u četvoromesečnom periodu, moći da ih uvrste u svoj tim zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: