BG: Od sutra nova garaža ali i izmene FOTO

Garaža u Masarikovoj ulici počeće sutra da radi punim kapacitetom pošto je završena njena sanacija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.08.2016.

15:32

BG: Od sutra nova garaža ali i izmene FOTO
Foto: Grad Beograd

Zbog radova na rekonstrukciji i nadogradnji garaže na Obilećevom vencu od 30. avgusta menja se režim saobraćaja u ovoj ulici.

"Parking servis" saopštio je da je sanacija izvedena u dve faze i podrazumevala je rekonstrukciju i modernizaciju objekta uz podizanje nivoa usluge, tako da će korisnicima biti na raspolaganju 460 parking mesta.
Foto: Grad Beograd
Osim obnovljene konstrukcije, dobila je i savremeno LED osvetljenje, video nadzor i novi lift. Izliveni su poliuretanski podovi i renovirani su blagajna i toaleti, postavljena je nova protivpožarna ventilacija, a na poslednjem spratu adaptiran je kancelarijski prostor, navodi se u saopštenju.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, koji je obišao saniranu garažu rekao je da je na zahtev korisnika ugrađen novi lift, jer se stari često kvario, pa će u buduće svi oni koji parkiraju u garaži u Masarikovoj, moći brzo i komforno da dođu do svog parking mesta.
Foto: Grad Beograd
"Analiza Građevinskog fakulteta je pokazala da je neophodna obnova centralnih gradskih garaža, kako ne bismo došli u situaciju da moramo da ih zatvorimo. Sada je garaža „Masarikova“ pravi primer bezbednog i modernog objekta, sa stabilnom i ojačanom konstrukcijom, led rasvetom i video nazorom", rekao je Čupković dodajući da je od izvođača radova dobijena garancija da u narednih 15 godina neće biti potrebe za novim ulaganjima u ovu garažu.

On je naveo i da se nastavlja postavljanje nove fasade na garaži „Zeleni venac“, dok je u garaži „Obilićev venac“ ojačan temelj i konstrukcija je sada spremna da prihvati novih 420 tona čelika koji će biti ugrađeni tokom nadogradnje četiri nova polunivoa.

Na osnovu saglasnosti Sekretarijata za saobraćaj od utorka 30. avgusta menja se režim saobraćaja u ulici Obilićev venac. Zbog radova na rekonstrukciji i nadogradnji garaže, za saobraćaj se potpuno zatvara ova ulica od broja 2 do broja 16 i ukidaju se sva mesta u zonskom sistemu parkiranja u tom delu ulice.

Dostavna i vozila stanara imaće mogućnost da pristupe svojim objektima. Ovo je praktično početak radova na pretvaranju ulice Obilićev venac u pešačku zonu.

Kako se podseća, garaža „Obilićev venac“ zatvorena je do kraja godine.

Po završetku svih radova, imaće za trećinu više parking mesta na 20.000 kvadrata, novu i savremenu fasadu, LED osvetljenje, punjače za električne automobile, video nadzor i solarne panele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: