Novosađani otišli po recept za organsku hranu

Novi Sad će omogućiti Osečanima da izlažu na novosadskom Sajmu poljoprivrede, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.08.2016.

12:53

Novosađani otišli po recept za organsku hranu
Foto: Thinkstock

On ej to rekao na Sajmu šljiva u Osečini, gde učestvuje 10 novosadskih poljoprivrednika.

Saradnja Osečine i Novog Sada u oblasti poljoprivrede je sve bolja i ocekujemo da Osečina učestvuje na narednom Sajmu poljprivrede u Novom Sadu 2017. i bude zastupljenija, zajedno sa Novim Sadom”, rekao je Vučević Tanjugu.

On je kazao da na sajmu u Osečini učestvuju proizvođači iz Novog Sada koji se bave organskom poljoprivredom i da su došli kako bi videli kako to rade poljoprivrednici u Osečini.

Spremni smo da omogućimo poljoprivrednim proizvođačima iz Osečine da imaju uslove da izlažu na poljoprivrede sajmu u Novom Sadu i da većem broju ljudi pokažu ove sjajne proizvode”, dodao je Vučević.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović otvorio je danas 11. Sajam šljiva u Osečini i najavio da će to ministarstvo vrlo brzo predstaviti mere za razvoj voćarstva u Srbiji.

Sajam šljiva je tradicionalni privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestacija koja se održava od 26. do 28 avgusta.

Ovogodišnji sajam je okupio oko 200 izlagača, privrednika i poljoprivrednika iz opštine Osečina, cele Srbije, kao i goste iz Austrije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: