Sloga: Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da je potvrđeno da južnokorejska kompanija Jura koja posluje u Srbiji ne dozvoljava osnivanje sindikata.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.08.2016.

18:07

Sloga: Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata
Foto: Freimages.com (Ilustracija)

Kako navode predstavnici sindikata u saopštenju, imenovanom zastupniku i sindikalnom predstavniku u toj kompaniji otkazan je Ugovor o radu.

Dodaje se da je danas održan sastanak sa direktorom Agencije za mirno rešavanje radnih sporova u Beogradu i sa predstavnikom Ministarstva rada, ali da se predstavnici kompanije Jura nisu odazvali.

U saopštenju se ističe da je kompanija Jura današnjim danom "sama sebe označila kao nesavesnog poslodavca i potvrdila tvrdnje da je sinonim nepoželjnog stranog investitora u Srbiji koji krši prava radnika i protiv kojeg će se u narednom periodu boriti mnogo borbenije".

Sindikat "Sloga" je za sledeću nedelju najavio sastanak Glavnog odbora sindikata na kojem će biti doneta strategija dalje borbe, koja uključuje "organizovanje opšteg bunta, uz podršku gradjana, sindikata i organizacija koje se protive izrabljivanju i šikani srpskog radnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: