Vazduhoplovna akademija dobila vrata erbasa A380

Predstavnici kompanije Etihad ervejz inženjering poklonili su Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu vrata putničke kabine modernog i skupog aviona "erbas A380".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

17:43

Vazduhoplovna akademija dobila vrata erbasa A380
Foto: Tanjug

Vrata će se koristiti u praktičnoj nastavi.

Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović rekao je na sečanosti da će ta donacija učenicima omogućiti da u sticanju znanja idu u korak sa svetom.

Cvijović je zahvalio na donaciji koja će đacima te škole sa tradicijom dugu devet decenija omogućiti da steknu korisna znanja iz oblasti inženjeringa i održavanja.

"Uspostavili smo odličnu saradnju sa avio-kompanijom Etihad ervejz, u kojoj su zaposleni mnogi naši talentovani diplomci, i radujemo se njenom daljem razvoju", rekao je Cvijović.

On je naveo da je sa zvaničnicima Etihada razgovarao o modalitetima dalje obuke, dualnom obrazovanju, stvaranju baze podataka o đacima koji su završili školu, kako bi se stvorile veće mogućnosti da i oni postanu deo te globalno rastuće kompanije.

"Oni imaju projekciju svog rasta sa 3.000 na 5.000 zaposlenih u narednih četiri godine", rekao je Cvijović i dodao da je svečanost urpiličena kako bi se obeležile tri godine partnerstva Etihada i jedine državne škole za vazduhoplovno osoblje, koja se do 2006. godine zvala "Petar Drapšin".

Prema rečima direktora, đaci se opredeljuju za civilni ili vojni program, i u skladu sa tim, pored diplome, stiču i licence - dozvole za rad. Kako je dodao, oba programa garantuju najviši nivo obrazovanja i izuzetno visoku prohodnost na svim tehničkim fakultetima.

Generalni direktor Etihad ervejz endžiniring Džef Vilkinson izjavio je da će vrata aviona A380, vredna oko pola miliona dolara, omogućiti đacima Vazduhoplovne akademije da steknu sveobuhvatnu praktičnu obuku na veoma važnom delu te najveće komercijalne putničke letelice na svetu.

On je ocenio da Vazduhoplovna akademija u Beogradu ima jedan od najboljih programa obuke za buduće inženjere u regionu te da mu je drago što Etihad može da je podrži savremenom opremom za obuku.

"Radujemo se što možemo da doprinesemo da se olakša obuka narednim generacijama srpskih inženjera", rekao je Vilkinson na svečanosti kojoj je prisustvovala i grupa od devet diplomaca Vazduhoplovne akademije koji trenutno pohađaju specijalizovanu obuku pri Etihad ervejzu u Abu Dabiju.

Prema njegovim rečima, taj program obuke naslanja se na blisku saradnju Vlade Srbije i UAE, koja mladima iz Srbije omogućava profesionalni razvoj na Bliskom istoku.

Etihad ervejz endžiniring čine profesionalci iz više od 50 zemalja, čiji je cilj da postanu vodeći pružalac usluga održavanja letelica i rešenja u oblasti inženjeringa, istovremeno održavajući stalnu usredsređenost na nove platforme i održavanje najviših standarda kvaliteta i bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: