BG: Sređivanje centralne ulice-trga za mesec

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da je potpisan ugovor za prvu fazu radova na uređenju centralne gradske ulice-trga Obilićevog venca.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.08.2016.

09:50

BG: Sređivanje centralne ulice-trga za mesec
Foto: Tanjug

Uređenje će početi do kraja septembra, objavljeno je na sajtu gradske Skupštine.

Vesić je kazao da će radovi trajati četiri i po meseca i koštati 216 miliona dinara.

"Radovi u prvoj fazi izvodiće se na Obilićevom i Topličinom vencu, u Ulici carice Milice, kao i u Delijskoj. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone", rekao je Vesić.

U sklopu radova, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se kišna kanalizacija, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila i javno osvetljenje.

Prema Vesićevim rečima, ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihailovoj ulici, a predviđeno je i da se zelene površine prostiru na 1.500 kvadratnih metara.

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je prilikom otvaranja pešačke zone u Zmaj Jovinoj ulici da je završeno popločavanje Ulice Vuka Karadžića i plato Kod Crvenog petla kao i da slede radovi na popločavanju dela Obilićevog venca, Sremske i Ulice Maršala Birjuzova gde će biti zabranjeno parkiranje.

Prema Folićevim rečima cilj je da se promeni "hijerarhija saobraćaja", kojom pešaci imaju prioritet kako bi im bilo omogućeno spuštanje do reke preko Karađorđeve ulice na Savsko šetalište.

Folić je najavio da je u toku izrada planova primarne mreže biciklističkih staza u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: