"Dobar znak za Fijat i za celu srpsku privredu"

"Zeleno svetlo" Kazahstana za bescarinski izvoz Fijatovih automobila u Evroazijsku uniju dobar je znak za automobilsku industriju u Srbiji ali i privredu uopšte

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.08.2016.

08:57

Foto: Gettyimages

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je važna prepreka otklonjena tom odlukom Kazahstana, te da sada sledi formalno pravni proces, procedura zaključivanja sporazuuma o slobodnoj trgovini Srbije sa pet zemalja članica Evroazijske ekonomske unije.

"Očekujemo nacrt tog sporazuma. Nakon toga sledi formiranje pregovaračkog tima sa njihove strane i početak usaglašavanja teksta tog sporazuma", rekao je Ljajić na RTS.

On je dodao da sledi zaključivanje unificiranog sporazuma, a predlog teksta očekuje da će Srbija dobiti do oktobra, novembra, a cilj je da se zadrži nivo liberalizacije i da se proširi na nove prozvode kao što su Fijat, šećer, vino, živinsko meso, duvan.

"Dvostruko je važno da imamo ovakav sporazum. Retka zemlja koja će imati sporazum sa EU, tržište od 500 miliona ljudi i sa pet zemalja Rusija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Jermenija, tržište sa više od 170 miliona ljudi", naglasio je Ljajić.

On je dodao da je potpisivanje bescarinskog sporaziva sa zemljama Evroazijske unije šansa za srpske privrednike i od ogromne važnosti za privlačenje stranih investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: