Galeniku bi s polovinom radnika

Detalji ponuda zainteresovanih za partnerstvo sa "Galenikom" počeli su da cure u javnost, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 24.08.2016.

19:43

Galeniku bi s polovinom radnika
Foto: Thinkstock

Od tri stavke koje se boduju, glavni igrači su se sreli na dve - nude taman koji evro više od sedam miliona evra za četvrtinu fabrike i u njoj vide oko 700 zaposlenih.

Treći zainteresovani, brazilska kompanija EMS, ponudila je nešto drugačiji koncept - više novca za veće učešće u "Galenici". Zaposleni pristigle ponude smatraju - neprihvatljivim.

http://rtb.metrigo.com/delivery/sync/criteo/pixel_match?redirect=http%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d21%26uid%3d%25%25USER_ID%25%25 Komisija za strateško partnerstvo sa "Galenikom" zavirila je u finansijske ponude tri kompanije - "Kadila farmasjutikalsa" iz Indije, konzorcijuma "Fontier farma" i "Petrovaksa" i EMS iz Brazila. One su trenutno kod privatizacinog savetnika, konsultantske kuće "Dilojt". Njihovi stručnjaci treba da odgovore da li ponude ispunjavaju uslove iz javnog poziva.

Prema pisanju lista, odskače plan kompanije EMS iz Brazila. Oni su spremni da preuzmu veći udeo u fabrici lekova za više od minimalnih sedam miliona evra.

Zaposlenima u "Galenici" najznačajnija stavka je očekivani broj zaposlenih. Indijci, nezvanično, nude posao za 750 ljudi, a britansko-ruski konzorcijum za njih 700. "Pod uslovom da su navedene brojke tačne, sindikat "Nezavisnost" smatra da nijedna ponuda u ovom slučaju nije adekvatna - kaže Zoran Pantelić, predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Galenici". - Nije u redu da im država otpiše dugove, da oni otpuste polovinu radnika i da četvrtinu fabrike dobiju za samo sedam miliona evra. Mi se nadamo strateškom partneru koji će doneti nove lekove, proširiti proizvodnju i uposliti radnike.

Posle tri socijalna programa u "Galenici" je od 2.800 ostalo 1.400 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: