BG: Centar dobio novi trg, gotovo popločavanje

Rekonstrukcija dela Zmaj Jovine ulice u centru Beograda završena je i plato ispred Pošte, od Ulice Vase Čarapića do Čika Ljubine, od danas je deo pešačke zone.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

13:43

BG: Centar dobio novi trg, gotovo popločavanje
Foto: Grad Beograd

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je da je to deo pešačke zone na čijem se proširenju radi i podsetio da je završeno popločavanje Ulice Vuka Karadžića i platoa kod Crvenog petla.

"Popločavanjem Zmaj Jovine ulice, popravljen je i deo Čika Ljubine ulice, tako da sa tri drveta i novim klupama ovaj deo šetališta postaje manji trg", rekao je Folić.
Foto: Grad Beograd
Po njegovim rečima, sledi popločavanje dela Obilićevog venca, Sremske i Ulice maršala Birjuzova, gde će biti zabranjeno parkiranje.

"Kroz ove projekte menjamo hijerarhiju u saobraćaju, a prioritet imaju pešaci, biciklisti, GSP, pa tek onda automobili", istakao je Folić i najavio da će se u septembru nastaviti rekonstrukcija Kosančićevog venca. "Na taj način pešačka zona Knez Mihailove ulice dobiće četiri funkcionalne celine, a turistima i pešacima biće omogućeno spuštanje do reke, preko Karađorđeve ulice, na Savsko šetalište", rekao je Folić.

On je dodao da je u toku izrada planova primarne mreže biciklističkih staza u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: