Nikolić: Kazahstan pušta jedan kontingent 'fijata'

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Kazahstan glasati za to da se kontingent automobila iz Srbije uveze bez carine u zemlje Evroazijske unije.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 24.08.2016.

12:53

Nikolić: Kazahstan pušta jedan kontingent 'fijata'
Foto: Tanjug

Nikolić je novinarima kazao da mu je to u današnjem razgovoru rekao predsednik Nursultan Nazarbajev.

Inače, ministar privrede Goran Knežević izjavio je juče da je pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz Fijata u Evroazijski region, jer je kazahstanski ministar nacionalne ekonomije Kuandik Bišimbajev obećao da će ta zemlja dati svoj glas za to na sledećem Savetu Evroazijske ekonomske unije.

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, koji je u zvaničnoj poseti Srbiji, izjavio je da će njegova zemlja, kao članica Evroazijske ekonomske unije, podržati uspostavljanje zone slobodne trgovine sa Srbijom.

"Razmotrili smo mogućnost zajedničke saradnje u okviru Evroazijske ekonomkske unije. Znamo da Srbija želu da uspostavi zonu slobodne trgovine i Kazahstan će kao član te unije to podržavati", rekao je Nazarbajev na zajedničkoj kofnerenciji za novinare s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nazarbajev je rekao da su lideri zemalja te unije u maju ove godine u Astani doneli odluku o početku pregovora o unifikaciji trgovinskog režima između Srbije i Evroazijske unije kako bi se uspostavila zona slobodne trgovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: