"BG-Budimpešta - još nema dogovora zbog razlika"

Ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 24.08.2016.

11:22

Foto: Tanjug

"To je vrednost svih projekata koj se realizuju, a od njih su neki na početku kao što je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, dok su neki na kraju, kao što je Koridor 10", rekla je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović je dodala da je pruga Beograd-Budimpešta veoma značajna za Srbiju i interes je da ta pruga bude modernizovana po evropskim standardima, za vozove brzine 200 kilometara na sat.

Ona je naglasila i da je veoma važno da se što pre s kineskim partnerima postigne dogovor o načinu finasiranja modernizacije te pruge, jer, kako je precizirala, do dogovora još nije došlo zbog razlike dveju strana u proceni vrednosti radova.

"Očekujem u narednih mesec dana u odnosu na studiju opravdanosti da mi utvrdimo i vrednost tog projekta. Reč je o iznosu od blizu milijardu evra", kazala je ona podsetivši da se jedan deo deonice te pruge Stara Pazova-Novi Sad finasira iz ruskog kredita, a u junu je potpisan aneks ugovora o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: