BG: Akva-park ostaje san, ugovor se raskida

Nadzorni odbor JP "Ada Ciganlija" na sednici je doneo odluku da se raskine ugovor o zakupu prostora sa "Sport invest grupom", koju zastupa Nikola Mijailović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

16:25

BG: Akva-park ostaje san, ugovor se raskida
Foto: Thinkstock

Kao razlog za raskid ugovora, Nadzorni organ naveo je da zakupac nije postupao u skladu sa ugovorenim obavezama. Tačnije, nije uplatio 206.000 dinara (oko 1.660 evra) u predviđenom roku.

“Na iznenada zakazanom sastanku, Nadzorni odbor je usvojio zaključak u kome se navodi da direktor Žarko Šormaz može da preduzme zakonom i ugovorom predviđene mere i pokrene propisane postupke pred nadležnim organima i raskine ugovor o zakupu”, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća, pišu Večernje novosti.

“Zakupac Nikola Mijailović nije isplatio nedostajući iznos od 206.000 dinara, što je definisano kao raskidni uslov, kao i što nije u predviđenom roku platio godišnju zakupninu za lokaciju na desnoj obali Savskog jezera, gde je započeo gradnju akva-parka bez građevinske dozvole”, kažu u Nadzornom odboru "Ade Ciganlije".

Žarko Šormaz "Novostima" je rekao da ugovor nije raskinut. “Biće još konsultacija, a postupiće se prema zakonu”, kaže Šormaz.

Podsećamo, u martu ove godine JP "Ada Ciganlija" raspisala je javni konkurs za iznajmljivanje placa pored Obrenovačkog puta namenjenog za postavljanje zabavnih sadržaja. Kako nezvanično saznajemo, sa firmom "Sport invest grup" sklopljen je dogovor da pored godišnjeg zakupa, posle deset godina korišćenja, objekti i sadržaji na ovoj lokaciji pređu u ruke ovog preduzeća.

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde Nikoli Mijailoviću (34), odlukom Drugog osnovnog suda u Beogradu, pre nekoliko dana određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je bez građevinske dozvole gradio akva-park na Adi Ciganliji. On će ostati iza rešetaka zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke.

Mijailović je prošle nedelje rekao da je u ovaj projekat do sada uložio preko milion evra,i da mu nije jasno što su građevinski inspektori prekinuli radove, jer je sve uredno plaćao. Da nije bilo problema sa dozvolama, investitori su planirali da akva-park sa četiri bazena i toboganima otvore krajem avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: