Rastu akcije i dolar, pada nafta

Akcije na evropskim berzama su u porastu pošto su objavljeni pozitivni podaci, dok investitori očekuju obraćanje šefice Feda krajem ove nedelje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

14:20

Rastu akcije i dolar, pada nafta
Foto: Thinkstock

Francuski berzanski indeks KAK-40 i nemački Daks su u porastu 0,7 odsto, a britanski FTSE 100 od 0,5 odsto. Očekuje se da trgovanje na Vol stritu krene iz plusa.

Istraživanje širom evrozone pokazalo je da su poslovne aktivnosti nastavile da rastu u avgustu, bez veće zabrinutosti zbog odluke da Velika Britanija izađe iz EU. Indeks nabavki u privredi IHS Markita porastao je na sedmomesečni rekord od 53,3 poena s 53,2 u julu.

Svetske berze su zbog sezone godišnjih odmora u zatišju. Šefica Federalnih rezervi Dženet Jelen u petak treba da održi govor na kojem se ne očekuje najava podizanja referente kamatne stope, ali su moguće naznake kada bi to moglo da se dogodi.

Japanski indeks Nikei 225 pao je za 0,6 odsto, dok je južnokorejski Kospi porastao 0,4 odsto. Hongkongški Hang Seng je praktično bez promene, dok je šangajski kompozitni indeks porastao za 0,2 odsto.

Sirova nafta je nastavila da gubi vrednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: