"Gubitak za NALED, dobitak za Vladu Srbije"

Savetnik u NALED-u Ivan Radak kaže da je, imenovanjem Ane Brnabić i Branislava Nedimovića za ministre, ta organizacija ostala bez dva važna rukovodeća kadra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2016.

17:24

Foto: Tanjug

Radak, međutim, veruje da će oni na novim funkcijama, budući da poznaju probleme na terenu, sprovesti u delo puno dobrih ideja.

"Raduje nas što je vlada prepoznala značaj ljudi iz civilnog sektora i iz privrede. Oni mogu da doprinesu da se nađu konkretna i dobra rešenja, jer znaju probleme na terenu. Imenovanje Brnabić i Nedimovića je veliki korak za nas, jer će sigurno imati puno dobrih ideja u mandatu", rekao je Radak u izjavi Tanjugu.

On je rekao da tu organizaciju takođe raduje kad vide da je puno njihovih predloga našlo mesto u ekspozeu premijera Aleksandra Vučića.

"Svakako su najvažniji oni koji se tiču nastavka primene Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, što je set od 68 mera. Tu će biti potrebna zajednička aktivnost više organa vlade i drugih institucija", rekao je on.

Ekspoze kaže, nastavlja on, da će se raditi u okviru zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, a to je još 10 dodatnih oblasti na kojima će se raditi.

"Naglašena je namera vlade da smanjuje dalje administrativno i finansijsko opterećenje poslovanja, što je dobro. Važan je i dalji razvoj E-uprave, da se umreže sve institucije i da eliminišemo komplikovane procedure ili da ih pojednostavimo", naveo je sagovornik Tanjuga.

Prema njegovim rečima, dobro je i da konačno bude usvojen zakon o naknadama za upotrebu javnih dobara, što znači da će neki nameti koje sada nazivamo "parafiskalni" biti eliminisani.

"To privredi nudi predvidivost, da mogu da znaju šta će plaćati", rekao je on.

Dobra stvar je najavljena i kada je reč o uvođenju javnog registra provcedura, dodao je - da privreda zna kako najbrže da prođe kroz administrativcne procedure, kao i akademija javne uprave.

"Naši slutžbenici bi trebalo da prođu dodatnu obuku. To je potrebno, jer im nedostaju neka znanja. Kontinuirana edukacija može da pomogne", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: