"Er Srbiji ni dinar više, BG aerodrom zlatna koka"

Država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu, kaže mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2016.

08:26

Foto: Tanjug

Vučić je u skupštini, odgovarajući na kritike lidera pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića, rekao da Radulović ne zna da tumači poslovne rezultate, niti zna koje su bile naše ugovorne obaveze u formiranju zajedničke kompanije Er Srbije zajedno sa Etihad ervejzom.

"Ni dinara nismo više upaltiili od onoga što je naša ugovorna obaveza", poručio je Vučić.

Vučić je istakao i da je vlada od beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" napravila "zlatnu koku", spremnu za koncesiju.

On je istakao da je aerodrom ranije vredeo svega oko 50 miliona evra, dok danas vredi ukoliko bi bio ponuđen na koncesiju na 25 godina, 350 miliona evra.

"Plus konsešn fi između 10 i 15 miliona evra svake godine, pa vi izračunajte. Od nečega što nikakvu vrednost nije imalo napravili smo zlatnu koku Balkana, a ne samo Srbije, ali ne možete to da priznate", istakao je Vučić i dodao da je u tome sve vidljivo i transparentno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: