“Odlažemo Ljig-Preljina: Ne može samo jedna cev”

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će otvaranje deonice Ljig-Preljina na Koridoru 10 biti odloženo jer izgradnja tunela kasni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

10:58

“Odlažemo Ljig-Preljina: Ne može samo jedna cev”
Foto: Tanjug

Vučić je tokom rasprave u parlamentu kazao da postoje problemi na izgradnji dva tunela na deonici Ljig-Preljina, zbog čega će otvaranje, planirano za kraj avgusta, biti odloženo.

“Možemo jednu cev da probijemo, ne obe i zato nećemo ni da otvaramo dok se ne završi sve”, naveo je Vučić.

On je naveo da su radovi na deonici Lajkovac – Ljig, koje radi kineski izvođač, ubrzani, “da bismo mogli, posebno Beograđani kod Ćelija da uđu na auto-put i da idu sve do Čačka auto-putem, zato smo ih zamolili da ubrzaju”.

Vučić je govoreći o izgradnji auto-puteva kazao da to nije nimalo jeftino i naveo da izgradnja samo jednog kilometra košta najmanje pet miliona evra.

Taj iznos ide i do 18 miliona evra u Sićevačkoj klisuri, gde je gradnja veoma komplikovana, kazao je Vučić.

Mandatar je istakao da je u mandatu prethodne vlade izgrađeno više puteva nego u mandatima mnogih pre toga.

Vučić je rekao da država radi na projektima koje realno može i da finansira, jer mnogo je ideja, ali nedostaje novac.

"Mi smo nekada imali zakazanih projekata za 25 milijardi, ali to Srbija ne može da ispuni. Imamo sada 3,6 milijardi i u problemu smo zbog toga", objasnio je on odgovarajući poslanicima u Narodnoj skupštini.

Posebno je pomenuo važnost "ipsilon kraka" kod Subotice, i to ne samo za građane tog dela Srbije, već i za investitore iz industrijske zone, jer su se svi, kako je naveo, od Kontinentala do Svarovskog, žalili da imaju problema zbog prolaska kroz grad, što im pravi gubitke u novcu i vremenu.

Kako je primetio, svi u Srbiji čekaju da država završava puteve, škole, a mi i dalje za prosvetu izdvajamo mnogo više od nekih drugih zemalja, ali isključivo za plate prosvetnih radnika i to zato što imamo veći broj izvršilaca nego neke zemlje s većim brojem stanovnika.

"Ljudi misle da država može da uradi puteve u svakom zaseoku, iako to nije realno", naveo je dodajući da je vlada uredila finansije pa je mogla dosta toga da učini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: