"Zaposlili 125.000, veće plate policiji i vojsci"

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je generator rasta plata u Srbiji privatni sektor, ali da će rasti i javni sektor.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

14:30

Foto: Tanjug

Vučić je u ekspozeu pred poslanicima Skupštine Srbije izjavio da je Srbija u situaciji da može da sama određuje i planira kada će povećati plate i penzije.

Vučić je najavio da će u budućem periodu rasti plate zaposlenima u vojsci, policiji i prosveti.

Cilj nove vlade je prosperitet i podizanje životnog standarda svim građanima, izjavio je Vučić.

"Govorli su mi kada sam prošlog puta govorio narodnim poslanicima da ćemo da imamo dvostruko manje plate nego što smo imali u prethodnom periodu. Danas imamo veće plate nego što smo ih imali tada, ali pre svega zahvaljujući rastu plata u privatnom sektoru", rekao je Vučić.

U javnom sektoru i policajci i pripadnici odbrane, vojske i u socijalnom i zdravstvenom i obrazovnom sektoru mogu da očekuju dalja povećanja plate, naglasio je Vučić dodajući da to neće biti mala povećanja plate.

On je dodao da će se plate u javnom sektoru i penzije u budućnosti redovno isplaćivati, kao i da je cilj da se kroz povećanje potrošnje podigne rast, a ne samo kroz povećanje izvoza i investicija.

Dodao je da je od 2014. do 2016. otvoreno 124.000 novih radnih mesta, da je više od jedne fabrike mesečno otvarano, da je stabilizovana valuta i ostvarena niska inflacija.

Vučić je naveo i da su ekonomska, regionalna i politčika stabilnost uslov za nove investicije, kako inostrane, tako i domaće, primetivši da nam stabilnost donosi i medjunarodni ugled, poštovanje za našu zemlju, jer je sposobna da se sama snalazi, jer je suverena, jer joj se veruje i jer je pouzdan partner svojim prijateljima.

Kako je dodao, prethodna vlada je ostvarila stabilnost, a nova će raditi još vrednije radi prosperiteta i napretka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: