Vaučeri planuli, a ovo su najtraženije destinacije

Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma do sada se prijavilo oko 38.339 građana, a najveće interesovanje je za Prolom banju.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 02.08.2016.

15:20

Vaučeri planuli, a ovo su najtraženije destinacije
Foto: Thinkstock

Kako je rečeno u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, među najtraženijim destinacijama su Zlatibor, Banja Kovilјača, Lukovska banja, Kopaonik, Sokobanja i Vrnjačka banja, rekli su agenciji Beta u ministarstvu.

Od 4. januara do danas, najviše građana su penzioneri i to 57,3 odsto, slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i njih je 32,6 odsto i nezaposlenih devet odsto.

Najviše korisnika vaučera prijavilo se iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Pančeva, Zrenjanina, Čačka.

Građani trenutno mogu da podnesu prijave za 621 ugostiteljski objekat u Srbiji.

Budžetom je za podelu vaučera u ovoj godini opredeljeno 230 miliona dinara, odnosno za oko 46.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara.

Podsticanje razvoja domaćeg turizma sprovodi se kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera. Predviđeno da se vaučeri koriste do 20. novembra.

Ove godine je proširena lista potencijalnih korisnika vaučera, između ostalih, i na inostrane penzionere i domaće registrovane poljoprivrednike, a lista ugostitelja se ažurira mesečno, tako da kasnije u ovaj sistem mogu ući novootvoreni objekti i ugostitelji koji su do sada propustili priliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: