Srbija traži ulagače - Kinezi u Jugoimport SDPR-u?

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa potpredsednikom kineske kompanije "Poli Tehnolodžis Ink" Dai Ningom o unapređenju saradnje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2016.

13:27

Srbija traži ulagače - Kinezi u Jugoimport SDPR-u?
Foto: Tanjug

Đorđević i Ning su razgovarali o unapređenju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje kroz moguće investicije u "Jugoimport SDPR" i namensku industriju Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Đorđević i Ning razgovarali su i o mogućnostima za rad na zajedničkim istraživačkim i razvojnim projektima iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Đorđević je tokom razgovora kazao da Ministarstvo odbrane "snažno" podržava inicijativu da se pronađe neki oblik saradnje kroz ulaganje kineske kompanije u "Jugoimport SDPR" kao i da je zainteresovano za zajedničke projekte na istraživanju, razvoju i proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

On je dodao da je ministarstvo na čijem je čelu "potpuno otvoreno za pregovore i pronalaženje modaliteta saradnje u obosranom interesu, uključujući i eventualni zajednički nastup na trećim tržištima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: