Ljig-Preljina: Sve kasni, tuneli najviše FOTO

Potpredsednica tehničke vlade Zorana Mihajlović obišla je radove na deonici Ljig-Preljina i konstatovala da se rokovi i dinamika završetka tunela ne poštuju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 30.07.2016.

15:06

Ljig-Preljina: Sve kasni, tuneli najviše FOTO
Foto: Tanjug

Obilaskom cele deonice, zaustavljanjem na svakoj značajnoj tački, konstatovano je da rokovi i dinamika završetka tunela nisu poštovani, da nisu asfaltirani svi delovi trase, da nema postavljenih metalnih ograda, da nisu završeni svi betonski radovi a da građevinare tek očekuje i postavljanje veritaklne i horizontalne signalizacije.

Takođe, u dva tunela (Šarani i Brđani) moraju da se saniraju kolovozne površine, da se postavi osvetljenje i još puno završnih obrada.

Koridori Srbije i glavni izvođač kompanija Azvirt su najavili da će radovi biti završeni 25. avgusta.
Foto: Tanjug
Mihajlović je u kontroli sa timom inženjera bila da se uveri da će sve biti spremno za otvaranje deonice.

Zaključeno je da je dosadašnja saradnja sa kompanijom Azvirt i podizvođačem kompanijom Energoprojekt bila odlična, ali da očigledno ima problema sa podizvođačem koji je angažovan na tunelima.
Foto: Tanjug
“Očekujem da se radovi ubrzaju i u saradnji sa Koridorima Srbije u roku i završe. Ovo nije ni prva ni poslednja kontrola a jedini cilj je da se, kao i do sada, pomogne Koridorima Srbije da se posao završi. Rok je tu da se poštuje, Vlada Srbije očekuje da se krajem avgusta ova deonica otvori za saobraćaj”, poručila je Mihajlović.
Foto: Tanjug
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima mentore svakog projekta koji najmanje jednom mesečno obilaze gradilišta.

Ovu deonicu obilazili su na svakih deset dana, a njih izvođači radova moraju obavestiti o eventualnim problemima ili kašnjenjima, o čemu u slučaju ove deonice nisu dobijali informacije u skladu sa situacijom na terenu.
Foto: Tanjug
Vrednost radova na deonici Koriodra 11 koja bi trebalo da skrati vreme putovanja od Beograda do Čačka je 308 miliona evra. Angažovana je 101 domaća firma.

Deonica Ljig -Preljina dugačka je 40,36 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: