I rudari za smenu Spasovskog

Sindikat rudara Srbije RTB Bor saopštio je da podržava inicijativu Sindikata pravosuđa Srbije da se smeni generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

16:57

I rudari za smenu Spasovskog
Foto: Freeimages.com

"Sindikat rudara Srbije sa svojim celokupnim članstvom čvrsto stoji uz inicijativu za smenu Blagoja Spaskovskog", piše u saopštenju.

Navodi se i da očekuju da Vlada Srbije i premijer najhitnije smene Spaskovskog i da se "ispita njegov višedecenijski direktorski rad u Rudniku Bakra Bor i Rudarsko-Topioničarskom basenu Bor".

Smenu Blagoja Spaskovskog juče je od Vlade Srbije zatražio Sindikat pravosuđa Srbije, koji je ocenio da generalni direktor RTB Bor "obmanuo javnost" kada je u emisiji Televizije Bor "pokušao da prebaci odgovornost za svoje poslovanje na sudiju Jasminu Isakov".

Ministarstvo privrede Srbije je nakon toga saopštilo da je plan da se do kraja godine objavi javni poziv za angažovanje profesionalnog menadžementa u kompaniji RTB Bor.

To ministarstvo je podsetilo da je Privredni sud u Zaječaru 6. i 7 . jula 2016. godine prihvatio unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor Grupa.

"Ovaj plan, pored načina izmirivanja obaveza između preduzeća i poverioca, rokova otplate, izmene rokova dospeća kredita i kamatnih stopa, otpis dugova i zateznih kamata, konverziju potrtaživanja u kapital države, racionalizaciju broja zaposlenih, predviđa i uvođenje profesionalnog poslovodstva", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: