Šta će biti s predsednikovom vikendicom?

Ministarka u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović poručila je da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja objekata, bez obzira na funkciju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 29.07.2016.

16:17

Šta će biti s predsednikovom vikendicom?
Foto: Ministarstvo infrastrukture

Prema njenim rečima, do novembra će biti popisani svi nelegalni objekti, od kojih će biti rušeni oni koji su građeni posle novembra 2015.

Na pitanje novinara da li će i predsedniku države biti srušena vikendica, Mihajlović je naglasila da - zakon važi apsolutno za sve i da se znaju obaveze grada, opštine i države u procesu ozakonjenja.

“Rok je novembar ove godine da se izvrši popis svih nelegalno izgrađenih objekata, neke opštine nisu izvršile popis i nadamo se da će stići do novembra. Nakon toga se kreće rušenje ili ozakonjenja, u zavisnosti da li je neko gradio pre ili posle novembra 2015, kada je donet Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata”, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je u pitanju krivična odgovornost i da je predviđena kazna zatvora do osam godina.

Mihajlović je navela da je juče imala sastanak u Beogradu sa predstavnicima Grada pošto tu ima najviše bepsravnih objekata, pošto je bilo dosta problema sa građevinskim inspektorima.

“Napravili smo leks specijalis i država je sve učinila da donesemo taj zakon i neko se sad pravi lud i nastavlja da gradi, e pa ne može. Ne može posle toga, a sve pre toga ćemo pomoći, rešiti i ozakoniti', poručila je Mihajlović.

Kako kaže, oostoje satelitski snimci i na osnovu njih se već skoro manje od godinu dana vrši popis.

“Svako ko misli da će prevariti opštinu, grad ili državu tako što je nakon novembra gradio bez dozvole - neće moći, ako ste imali dozvolu za tri sprata, a za četvrti niste, taj četvrti će se rušiti”, ističe Mihajlović.

Ona je dodala da u Beogradu ima dosta problema sa inspekcijom i da će do kraja sledeće sedmice ministarstvo proveriti sva njihova rešenja i razgovarati sa tuzilažstvom i policijom.

Prema njenim rečima, u Beogradu ima 250.000 bespravnih objekata, a u Srbiji oko milion..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: