Gotove pripreme, Turci šiju u bivšoj Štofari

Turska kompanija uskoro počinje da radi u Paraćinu, u nekadašnjoj Štofari.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 29.07.2016.

11:24

Gotove pripreme, Turci šiju u bivšoj Štofari
(Foto: Thinkstock.com)

Turska kompanija "Fiset international", koja je kupila deo nekadašnje paraćinske Štofare u stečaju, posle godinu dana, koliko je trajala priprema i čekanje dokumentacije, počela je da priprema proizvodne hale za početak rada.

U jednoj od hala nekadašnje fabrike štofova postavljaju se mašine koje će proizvoditi sintetičke niti a obezbeđen je i dovod vode iz jednog od fabričkih bunara, rekao je advokat "Fiset internacionala" Paraćin, Aleksandar Nikolić.

On nije mogao da precizira kada bi proizvodnja mogla da krene, ali je najavio da će u zavisnosti od brzine izdavanja potrebnih dozvola uskoro početi i određeni građevinski radovi na adaptaciji proizvodnog pogona.

Fabrika sintetičkih vlakana bi trebalo da zaposli oko 40 radnika, rekao je Nikolić, a proizvodna osnova bila bi reciklaža pet ambalaže pa postoji mogućnost otvaranja i Reciklažnog centra za otkup, rekao advokat turske firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: