Nameti na luksuzna vozila čak će se i povećati

Ministarstvo finansija Srbije priprema izmene poreskih propisa kojima će verovatno biti povećani nameti na luksuzna motorna vozila, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Petak, 29.07.2016.

09:01

Nameti na luksuzna vozila čak će se i povećati
(Foto: Thinkstock.com)

Kako navodi list u današnjme štampanom izdanju, umesto postojećih sedam kategorija oporezivanja po zapremini vozila biće uvedeno više grupa i utvrđeni novi rasponi poreza za svaku grupu.

U Ministarstvu finansija su za Novosti rekli da se razmatra potreba izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, između ostalog i u delu oporezivanja na upotrebu motornih vozila.

Očekuje se da će zajedno sa izmenom Zakona o finansiranju lokalne samouprave u paketu ići izmene tog zakona i Zakona o porezima na imovinu.

Sada se u sedam kategorija vozila čije su kubikaže od 1.150 do iznad 3.000 kubika vlasnicima zaračunavaju porezi u iznosu od 1.220 do 222.280 dinara.

U Srbiji je u 2015 godini, kako pišu Novosti, prema podacima Narodne banke Srbije sklopljeno oko 2,4 miliona polisa obaveznog osiguranja od auto-odgovornosti. Ta cifra se odnosi na sva registrovana vozila - putničke automobile, kamione, autobuse, motore.

Podsetimo, prethodnih dana se polemisalo koliko je uredba o registraciji vozila po kubikaži isplativa i poštena, a ministar za rad u tehničkom mandatu Aleksandar vulin je rekao da se razmišlja o tome da se ta odluka izmeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: