Najam garaža novi biznis, cena od 50 do 300 €

Gradsko stambeno iznajmljuje i prostor za ostavljanje automobila, a u svom vlasništvu ima 766 posebnih objekata za vozila.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

13:37

Najam garaža novi biznis, cena od 50 do 300 €
(Foto: Thinkstock.com)

Cena zavisi od površine objekta, ima li vodu i grejanje.

Osim što popravlja liftove, obnavlja fasade i brine o tehničkim stvarima u stambenim zgradama u svojoj nadležnosti, JP "Gradsko stambeno" izdaje i garaže.

"Gradsko stambeno" u vlasništvu ima 766 posebnih objekata za vozila. Rasprostranjeni su na teritoriji svih beogradskih opština, osim na Savskom vencu, a samo na Paliluli ih ima 279. Kako kažu iz ovog preduzeća, izuzetno su zadovoljni odzivom sugrađana za korišćenje ove usluge.

"Gotovo sve naše garaže su uvek iznajmljene, a retko se dešava da na teritoriji celog grada u bilo kom momentu imamo ukupno više od 30 do 40 slobodnih mesta", kažu iz "Stambenog".

Zakup garažnog mesta plaća se mesečno, a ugovori se zaključuju na neodređeno vreme. U zavisnosti od opštine, "Gradsko stambeno" je jeftinije 30 ili čak 50 odsto nego na slobodnom tržištu. Ipak, cena zavisi od mnogo faktora, poput broja zakupljenih kvadratnih metara. Na mesečni iznos takođe utiče i to da li garaža ima instalacije za vodu, centralno grejanje, kanal za popravku vozila i slično. Tako, za zakup garaže potrebno je izdvojiti od 1.500 do 4.000 dinara.

Kako kažu iz "Gradskog stambenog" prevare pri iznajmljivanju nisu neuobičajene, ali im se uspešno staje na put. Ukoliko neko od građana prijavi svog komšiju da nema automobil, a garažu koristi u neke druge svrhe, optužbe se smesta proveravaju, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: