"Srbija nikad više na ivici bankrota"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

11:49

Foto: Tanjug

"Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije", rekao je Vučić u razgovoru sa novim i bivšim šefom Kancelarije MMF u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom.

Vučić je, poželevši dobrodošlicu Sosi, istakao da će sprovođenje programa MMF biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće Vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima MMF, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Premijer je zahvalio Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije.

Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam na dva odsto BDP.

On je posebno naglasio da je impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna.

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sosa je, u svojstvu novog šefa Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, zahvalio premijeru Vučiću na prijemu i posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Srbije.

On se saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: