Kanadska firma hoće H2SO4 iz RTB-a

Kanadska kompanija "Erin Ventures" zainteresovana je za kupovinu sumporne kiseline, koja nastaje u procesu dobijanja bakra u RTB Boru.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.07.2016.

11:32

Kanadska firma hoće H2SO4 iz RTB-a
Foto: Tanjug

To je izjavio predsednik kanadske firme Tim Daniels tokom posete rudniku.

Daniels je rekao da je "Erin Ventures" angažovana na jednom projektu u vezi sa preradom borata i proizvodnju borne kiseline u blizini Raške i da im je za to neophodna sumporna kiselina, prenosi glasilo RTB-a "Kolektiv".

Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski rekao je da je sa povećanjem proizvodnje u novim metalurškim pogonima RTB biti viška sumporne kiseline i izrazio nadu da će se postiči dogovor o ekonomskoj saradnji.

"Erin Ventures" je rudarska kompanija koja učestvuje u projektima u Srbiji još od 1996. godine. Do sada su u Srbiji već završili jedan projekat vredan 85 miliona dolara i obezbedili radna mesta za 150 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: