Ikea se priprema a može li da se gradi - ne zna se

Ikea uveliko priprema teren za izgradnju, a službe Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju još nisu utvrdile da li je teren pogodan za gradnju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

09:54

Ikea se priprema a može li da se gradi - ne zna se
Foto: B92, screenshot

Naime, Direkcija je tek raspisala tender za izbor ponuđača koji bi uradio elaborat o mogućnostima gradnje za zonu komercijalnih i privrednih sadržaja duž auto-puta Beograd - Niš, južno od naplatne rampe. Reč je o zemljištu koje se nalazi u ataru beogradskih opština Voždovac i Grocka.

Prema konkursu, tehnička dokumentacija treba da sadrži elaborat o mogućnostima gradnje planiranih objekata u zaštitnom pojasu dalekovoda, o uticaju dalekovoda na planirane objekte od elektroprovodnog materijala, kao i na telekomunikacione vodove, pišu Večernje novosti.

Od izvođača se očekuje da izradi elaborat za pet postojećih dalekovoda na pomenutoj lokaciji. Projektant je između ostalog dužan da ukaže na eventualne rekonstrukcije ovih dalekovoda da bi se one izbegle ukoliko je to moguće. Zainteresovani ponuđači imaju rok do 24. avgusta da dostave ponudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: