"Avioni s Lađevaca i Ponikvi kasne, ali biće ih"

Ministarka u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović je izjavila da će ove godine biti potpuno osposobljeni vojni aerodromi Lađevci i Ponikve za civilni saobaćaj.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.07.2016.

18:18

(Foto: Thinkstock.com)

"Ove godine će poleteti avioni sa Lađevaca kod Kraljeva, ali tu imamo i Ponikve kod Užica. Ta dva aerodroma će biti potpuno osposobljena. Mi smo to obećavali još u aprilu, ali smo morali da obezbedimo i dodatni novac koji je potreban da to budu aerodromi za mešoviti avio-saobraćaj", rekla je Mihajlović novinarima u Čačku.

Ona kaže da je tu najviše vremena potrošeno na administativno-birokratskim stvarima, koje se još sprovode u saradnji sa Ministarstvom odbrane.

"Kada je reč o Lađevcima u pitanju je deo vojnog aerodroma i to što moramo još da produžimo pistu i samo to je bio razlog zašto avion još nije poleteo sa tog aerodroma", kazala je ministarka.

Ona je dodala da je osposobljavanje tih aerodroma za civilni saobaćaj važno ne samo za putničke već i kargo letove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: