Za 10 godina nov asfalt svuda gde ide GSP/FOTO

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će u narednih 10 godina u Beogradu biti obnovljene sve ulice kojima prolazi gradski prevoz.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

19:11

Za 10 godina nov asfalt svuda gde ide GSP/FOTO
Foto: Beoinfo

U opštini Palilula danas su počeli radovi na postavljanju asfaltnog sloja u ulici Vojvode Micka gde će, prema njegovim rečima biti postavljeno skoro 4.500 metara kvadratnih novog asfalta.

Vesić kaže da je ulica duga 700 metara, širina kolovoza iznosi 4,5 metara, što znači da će se na ovoj deonici uraditi skoro 4,5 hiljada kvadratnih metara novog asfaltnog zastora.
Foto: Beoinfo
"Ovo asfaltiranje radi se zajedno sa Opštinom Palilula na inicijativu građana i predlog predsednika opštine Alaksandra Jovičića. Na ovaj način zajedno rešavamo infrastrukturne probleme. Sama saobraćajnica je važna jer njome ide javni gradski prevoz", rekao je Vesić.
Foto: Beoinfo
Gradski menadžer je naveo da se u pojedinim delovima grada u poslednjih 20 do 30 godina malo ulagalo, a toliko bi trebalo da bude prosečan „životni vek” kolovoza. Međutim, dodao je Vesić, kod nas se on proteže i do četiri decenije, zbog čega su rupe česte, a pojedine deonice u skandalozno lošem stanju.
Foto: Beoinfo
"Upravo zato grad je angažovan na projektu revitalizacije svih puteva i ulica na svojoj teritoriji, najpre onih kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza. Verujem da ćemo do kraja godine izaći sa tim planom i u narednih desetak godina obnoviti sve ulice kojima se kreće gradski prevoz. To je veliko ulaganje, ali mi ćemo u međuvremenu raditi gde god građani pokažu inicijativu, a opština stane iza njih. Krajnji cilj je da se popravi kvalitet života građana prestonice", rekao je Vesić.

Aleksandar Jovičić je precizirao da ova investicija iznosi 155 miliona dinara, a da će Ulica vojvode Micka, Juhorska i deo Ulice Marijane Gregoran dobiti nove toplovodne i vodovodne cevi. Nakon toga i ove ulice dobiće nove kolovozne zastore. "Na Karaburmi će biti obnovljeno oko 2,5 kilometara saobraćajnica. To je veoma važno jer je ovo naselje proteklom periodu bilo zapostavljeno. Sledeći ovaj primer radiće se i drugi delovi Palilule u saradnji sa Gradom Beogradom", istakao je Jovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: