Udovički: Neće više biti politizovanih službenika

Ministarka u tehničkom mandatu Kori Udovički izjavila je da će novi zakon o zaposlenima uvesti sistem profesionalizacije i depolitizacije službenika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

17:39

Udovički: Neće više biti politizovanih službenika
Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ona je na seminaru o primeni novog zakona, održanom u Novom Sadu, kazala da ukoliko nema kapaciteta da se adekvatno sprovede primena Zakona, to može rezultirati zamrzavanjem postojećih struktura.

"Zato je važno da se za primenu, koja počinje u decembru ove godine, svi dobro pripremimo", rekla je Udovički.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je zajedno sa Evropskom unijom (EU) pokrenulo projekt "Sektorska budžetska podrška", koji ; ima u fokusu reorganizaciju javne uprave, odnosno važno mesto lokalnih samouprava u tom sistemu.

"Verujem da će se nova vlada baviti strategijom decentralizacije. Radeći na tom procesu u prethodnom periodu, i lično sam se uverila da problem nije u tome da li je potrebno više decentralizacije, već da ona leži u nedovoljno funkcionalnom sistemu", rekla je Udovički.

Ona je predstavnike lokala podsetila da do kraja godine treba da uspostave matična područja, i istakla da neka područja Srbije nisu tehnički opremljena, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: