"Srbija izgubila višak kg, ne sme jo-jo efekat"

Najvažniji cilj Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji je nastavak saradnje na bazi izgrađenog poverenja, posebno u cilju rasta privrede.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

10:17

Foto: Thinkstock

To je izjavio novi šef te kancelarije Sebastijan Sosa Raveljo tokom razgovora sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Kako je saopštilo to ministarstvo, sastanku u Beogradu prisustvovao je i odlazeći šef Kancelarije MMF-a Deheng Kim kome je Udovički zahvalila na "izuzenom doprinosu" u realizaciji Programa Srbije sa tom organizacijom.

Ministarka je istakla Kimovu stručnost i zalaganje za jačanje poverenja MMF-a i Srbije bez čega bi kako je navela, "teško bilo moguće formulisati tako ambiciozan a kao što se pokazalo, sprovodiv program".

Govoreći o racionalizaciji, dosadašnji šef Kancelarije MMF-a ocenio je da je Udovički ostvarila "veliki uspeh iako je dobila najteži resor" a da je Srbija "izgubila višak kilograma i da je dijeta dala rezultate ali da je sada važno da se održi dobro zdravstveno stanje i da se ne dozvoli jo-jo efekat".

Dodaje se da su se sagovornici saglasili da je neophodno nastaviti sistemske reforme, posebno reorganizacijom javne uprave, kao jedinim načinom da se obezbedi trajnost i održivost fiskalne discipline i ubrzanje privrednog rasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: