Maksi - od Miškovića preko Deleza do Aholda

Holandske trgovinske kompanije Ahold i Delez, koji posluje i u Srbiji, spojili su se u jednu kompaniju pod nazivom Ahold-Delez.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

10:28

Maksi - od Miškovića preko Deleza do Aholda
Foto: Ahold Delez

Trgovina akcijama nove kompanije počela je danas na berzama Euronekst Amsterdam i Euronekst Brisel, nakon uspešno okončanog procesa spajanja 23. Jula, piše u saopštenju.

Ahold Delez počinje rad kao jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji, postaje lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja, navodi se u saopštenju kompanije.

„Danas počinje novo značajno poglavlje koje nam omogućava jedinstvenu priliku da pružimo još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima. Na temelju zajedničkih vrednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasleđem uspeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi”, izjavio je Dik Bur, generalni direktor Ahold Deleza.

Nova kompanija ima tradiciju dugu skoro 150 godina. Ahold Delez ima više od 375.000 zaposlenih, 22 glavna lokalna brenda u 11 zemalja koja nedeljno opslužuju više od 50 miliona kupaca.

Detalji transakcije nisu saopšteni, niti planovi za poslovanje u Srbiji.

Delez u Srbiji posluje od 2011. godine, kada je u martu za nešto manje od milijardu evra od Miroslava Miškovića kupio Delta Maksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: