Pogrebne usluge: I državi i privatnicima

Komisija za zaštitu konkurencije saglasna je sa izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima koje se odnose na pogrebne usluge.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

14:20

Pogrebne usluge: I državi i privatnicima
Foto: Thinkstock

Prema tim izmenama, pogrebne usluge biće podeljene na upravljanje grobljima i pogrebnu delatnost, i obema će moći da se bave i privatna i javna pogrebna preduzeća koja ispunjavaju uslove, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izmenama zakona predviđeno je i upravljanje i održavanje grobalja za kućne ljubimce, navodi se u saopštenju.

Prema tim izmenama i dopunama, ocenjivanjem da li su uslovi za bavljenje delatnošću ispunjeni baviće se međuresorna radna grupa.

"Nakon mišljenja komisije očekuje se da nova Vlada Srbije, a potom i parlament usvoje izmene ovog, za građane Srbije, izuzetno važnog zakona", navodi se u saopštenju i dodaje da su izmene zakona podržali i predstavnici privatnih pogrebnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: