NS: Ugostitelji traže da rade do dva iza ponoći

Udruženje ugostitelja Novog Sada predložilo je lokalnoj samoupravi da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23h.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

16:48

NS: Ugostitelji traže da rade do dva iza ponoći
Foto: Thinkstock.com

To je sat duže nego što je sada dozvoljeno Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Branko Koprivica rekao je da su o tome već razgvarali s predstavnicima lokalne vlasti, komunalnim inspektorima i Komunalnom policijom i predstavnicima MUP-a u Novom Sadu.

– Očekujemo da naš predlog bude prihvaćen i na jednoj od narednih sednica Skupštine grada bude izglasan. S predstavnicima grada razgovarali smo i o Republičkom pravilniku o tehničkim normativima za zaštitu ugostiteljskih objekata od požara koji je već trebao da počne da važi - dodao je.

- Tražili smo da Grad u Odluci o radnom vremenu izbaci Pravilnik o kojem smo razgovarali i s predstavnicima Sektora za vanredne situacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova u Beogradu. Mnogo toga iz Pravilnika ugostitelji ne mogu ispuniti jer ne zavisi od njih. Na primer, Pravilnik traži da svaki lokal ima svoj spoljni hidrant, a recimo u Ulici Laze Telečkog nije izgrađena hidrantska mreža. Dalje, potrebna je upotrebna dozvola koju nema više od 90 odsto novosadskih lokala. Dozvolu za njih treba da ishoduje JP Poslovni prostor a ne kafedžije - rekao je Koprivica.

Iz Službe Gradske kuće za informisanje rečeno je da će se povodom zahteva ugostitelja Grad Novi Sad oglasiti krajem sedmice i da se predlog još razmatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: