Da li i Slaviju čeka sudbina Prokopa?

Dugonajavljivana rekonstrukcija Slavije trebalo bi da počne na jesen i to izgradnjom fontane, dok se obnova saobraćajnica odlaže zbog propalog tendera.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

16:06

Da li i Slaviju čeka sudbina Prokopa?
Screenshot/B92

Gradski menadžer Goran Vesić kaže za B92 da niko ne može da garantuje da će sledeći tender za obnovu saobraćajnice na Slaviji i Bulevaru oslobođenja biti uspešan.

Nije Prokop, ali koliko dugo se o njenoj rekonstrukciji priča i kakva joj je trenutna sudbina, možda na Slaviji ugledamo i voz. Istina, zainteresovanih za izgradnju muzičke fontane ima. U igri 4 ponuđača sa cenom od 182 do 229 miliona dinara, a Grad najavljuje konačan izbor do kraja sledeće nedelje. Problem je u tome što nema onih koji bi da sređuju puteve - kružni tok i Bulevar oslobođenja do Autokomande.

“Radovi bi ja se nadam, trebalo da počnu u septembru i trajaće 155 dana znači biće duže u odnosu na plan da se fontana radi zajedno sa Slavijom dok radimo fontanu saobraćaj potpuno neomatano i zato su poroduženi radovi”, rekao je gradskimenadžer Goran Vesić.

Na pitanje zašto je propao tender kaže:

“Javile su se dve kompanije i nisu ispunile uslov. Mi nismo srećni što taj tender nije uspeo ali ne možemo posao dati nekome da radi ko nije ispunio uslove”, kaže on.

Gradska vlast tvrdi da ima nečeg dobrog u propalom tenderu jer bi sada po novom planu radovi na saobraćajnicama trebalo da počnu kad se fontana završi pa će valjda biti manje gužve u saobraćaju. Niko ne može da garantuje da će novi tender raspisati za dva meseca biti uspešniji od prvog.

“Može da se desi da u nedogled propadaju tenderi i to je tako, ja se samo nadam da će biti više prijavljenih”, kaže Vesić.

Da rezimiramo. Prvi zvuci građevinskih mašina za muzičku fontanu na mestu spomenika Dimitriju Tucoviću trebalo bi da se čuju na jesen. Ako Grad i Evropska banka za obnovu i razvoj pronađu izvođača, glavni radovi na Trgu Slavija najranije će startovati u proleće 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: