Prokop baš ne bi da se prokopa - blokada neimara

Nikako da počnu radovi na prilaznim saobraćajnicama oko stanice Prokop.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 22.07.2016.

10:42

Prokop baš ne bi da se prokopa - blokada neimara
Foto: Tanjug

Posle višemesečnog vaganja i preispitivanja tenderske procedure koja je drugačija u slučaju učešća stranih firmi, početkom meseca konačno je objavljeno da je izbor pao na konzorcijum koji predvodi austrijski "Štrabag". Ipak, izvođač još nije ušao na gradilište, a početak odlaže prigovor domaće firme "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja", posle koje je naručilac zaustavio dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

U ovom građevinskom preduzeću kažu da su podneli zahtev za zaštitu prava ponuđača.

"Naručilac nije ispoštovao Zakon o javnim nabavkama kada su među ponuđačima i strane kompanije", objašnjava razloge za nezadovoljstvo sprovedenim tenderom Ilija Đorđević, direktor "Ratka Mitrovića". - Jedan od članova Zakona predviđa da u takvim slučajevima stranci moraju da budu jeftiniji pet odsto od cene koju ponude domaća preduzeća, ali ovog puta nije tako urađeno.

Đorđević dodaje da su oni uradili što je do njih i da o daljoj sudbini javne nabavke, izboru izvođača i radovima odlučuje Komisija od koje sve zavisi.

Austrijski "Štrabag" je sa domaćim preduzećem "Vojvodinaput" iz Pančeva dobio posao izgradnje prilaznih saobraćajnica do železničke stanice Prokop, odlučeno je posle četiri meseca od završetka tendera na kojem je učestvovalo osam ponuđača. Putari imaju ugovorenu obavezu da radove završe u roku od devet meseci. Prema tenderskoj dokumentaciji, trebalo bi da izgrade saobraćajnicu sa kompletnom infrastrukturom kao i mostovsku konstrukciju, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: