Reli dolara na krilima dobrih vesti

Dolar je zabeležio četvoromesečni maksimum u odnosu na korpu valuta zbog snažnih ekonomskih podataka u SAD i očekivanja da bi Fed uskoro mogao da poveća kamate.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2016.

12:57

Reli dolara na krilima dobrih vesti
Foto: Thinkstock

Dolar je zabeležio četvoromesečni maksimum u odnosu na korpu valuta zbog snažnih ekonomskih podataka u SAD i očekivanja da bi Fed mogao da poveća kamate pre kraja godine.

Dolar je ojačao 0,5 procenata u odnosu na jen, na 106,715 jena, što je najviši nivo od 24. juna, kada je tržište bilo uzdrmano zbog iznenađujućeg ishoda glasanja Britanaca o izlasku iz Evropske unije.

Rast dolara je uticao na pad evra na 1,10980 dolara, što je najniži nivo od 27. juna.

Evropska centralna banka (ECB) će održati redovan monetarni sastanak danas, poslednji uoči osmonedeljne pauze. Ne očekuje se da ECB preduzme dodatne korake koji se odnose na olakšice, već da bi mogla da zauzme odmeren stav usled neizvesnosti vezane za Bregzit.

U međuvremenu, funta je ojačala 0,5 procenata, na 1,3175 dolara, pošto je istraživanje Banke Engleske pokazalo da nema jasnih dokaza o usporavanju privredne aktivnosti posle prošlomesečnog glasanja za Bregzit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: