"Veće penzije samo pod jednim uslovom"

Nadam se da ćemo o povećanju penzija moći da razgovaramo sa MMF-om već krajem ove i početkom naredne godine, kaže Aleksandar Vulin.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.07.2016.

15:33

Foto: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je novinarima na Zlatiboru rekao da će povećanja penzija biti ako država bude nastavila da ostvaruje rezultate kao do sada.

"Da budem vrlo jednostavan, ako budemo nastavili ovako biće, ako ne budemo, neće. Mi ćemo trošiti samo ono što imamo i što možemo. Ukoliko privreda nastavi da zapošljava veći broj ljudi, da povećava zarade, ukoliko procenat dotacija koje država daje za penzije nastavi da se smanjuje, a doprinosi budu rasli kao što rastu u ovom periodu, naravno", rekao je Vulin.

Vulin je sa direktorom Fonda PIO Draganom Kalinovićem obišao Specijalnu bolnicu za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma Čigota na Zlatiboru, u kojoj boravi prva grupa penzionera koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju o trošku tog fonda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: