Vučić: Moliću Medvedeva i predložiću...

Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić kaže da će razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim o izvozu Fijata

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

16:54

Vučić: Moliću Medvedeva i predložiću...
Foto: FCA

“Moliću Medvedeva da što pre počne izvoz”, rekao je on i dodao da je to njegov posao i da će raditi na tome da Srbija što pre dobije mogućnost za izvoz tog vozila u Rusiju.

"Ponudio sam takođe i da se više naših delova, pre svega limenih uzima iz naše zemlje, iz naše Železare koju su preuzeli kineski partneri", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je istakao i da Fijat 500 L koji se proizvodi u Kragujecu ima "najbolju prodaju u Evropi u toj kategoriji vozila".

"Prodaja tog modela je 26,3 odsto, a onda sledi Riva, Nisan, Ford. Ali naš Fijat 500 L je prvi u tom segmentu. Izvanredno ide u Evropi", rekao je on.

"Obavio sam razgovore u Torinu sa direktorom Fijata Alfredom Altavilom i uveren sam da će Fijat nastaviti još mnogo godina da radi u Kragujevcu. Srbija je spremna da pomogne ako bude trebalo", rekao je on i dodao da ne govori o dve ili tri godine, već misli na mnogo duži vremenski period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: