Vučić iz Torina: Imam 3 lepe vesti

Uprkos činjenici da će nastaviti da radi u dve ili tri smene, budućnost Fijata je zagarantovana u Srbiji, rekao je mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

16:05

Vučić iz Torina: Imam 3 lepe vesti
(Foto: Getty images)

"Obavio sam razgovore u Torinu sa direktorom Fijata Alfredom Altavilom i uveren sam da će Fijat nastaviti još mnogo godina da radi u Kragujevcu. Srbija je spremna da pomogne ako bude trebalo", rekao je on i dodao da ne govori o dve ili tri godine, već misli na mnogo duži vremenski period.

Prema njegovim rečima, Srbija će ispoštovati dogovoreno i izgradiće deonicu auto-puta prema toj fabrici do kraja 2018. godine.

"Ove godine je za to izdvojeno 70 miliona u budžetu, naredne 597 miliona, a 2018. godine dodatna milijarda, kako bi put bio završen", kaže Vučić.

Vučić je istakao i da deficit zemlje gotovo ne postoji, jer za prvih šest meseci iznosi 3,9 milijardi dinara, umesto planiranih 85,4 milijarde. To je, rekao je, najbolji rezultat u poslednjih 10 godina, možda i 30.

"Srbija će biti među najuspešnijim zemljama u regionu po stopi rasta, ako ne u celoj Evropi", rekao je.

Hestil preuzeo Železaru

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao i da je kineski Hestil konačno i zvanično preuzeo Železaru Smederevo.

"Operacija je uspešno okončana. Želim im sreću i uspeh. Čestitam im i želim da podignu i proizvodnju u Železari i da Smederevo bude industrijski još jače i bogatije", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: