Vek "Mome Stanojlovića" - novi ljudi i tehnologije

Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović" obeležio je vek postojanja a istaknuta je neophodnost praćenja savremenih trendova u remontu svih vrsta vazduhoplova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

09:56

Vek
Foto: Tanjug

Na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu direktor tog zavoda, pukovnik Despot Janković je istako i neophodnost saradnje sa svetskim kompanijama u toj oblasti.

"Duboko svesni ekonomskih ograničenja aktuelnog trenutka mi bez straha gledamo u budućnost uvereni u neraskidivu vezu našeg vazduhoplovstva i njegovog remontnog zavoda", rekao je Janković.

On je naglasio i da je neophodno zaposliti i obučiti nove ljude i uvesti nove tehnologije.

Janković je rekao i da je potrebno "ostvariti što prisniju saradnju sa velikim svetskim kompanijama koje se bave istom delatnošću".

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je čestitao jubilej zaposlenima poželevši im da uvek budu "u funkciji slobodnog neba nad Srbijom i bezbenog neba sveta".

Na svečanosti je istaknuto i da je bezbednost letenja bio i ostao imperativ zaposlenih, kao i da za sve vreme postojanja Vazduhoplovnog zavoda "nije registrovan nijedan vazduhoplovni udes kao posledica nekvalitetno izvršenog remonta ili popravke vazduhoplova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: