Odluka: Zadržavamo li prelevmane na mleko?

Vlada Srbije na sednici treba da donese odluku da li će biti zadržane uvozne takse na mleko i mlečne proizvode iz zemalja Evropske unije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

11:30

Odluka: Zadržavamo li prelevmane na mleko?
Foto: Thinkstock

"Očekujemo stav resornog ministarstva i onda ćemo znati tačnu situaciju vezanu za prelevmane", rekao je savetnik premijera Srbije, Dragan Glamočić, novinarima u Privrednoj komori Srbije.

On je ocenio da Vlada Srbije vodi računa o govedarskom sektoru i izrazio očekivanje da će se naći rešenje da se taj sektor spasi, pogotovo zbog trenutne situacije, odnosno bolesti goveda - nodularnog dermatitisa koja se pojavila u Srbiji.

"Verujem da će Vlada naći rešenje koje će biti na zadovoljsto srpskih proizvođača", rekao je Glamočić i dodao da očekuje i da će Evropska komisija shvatiti ekonomsku i socijalnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

Vlada Srbije uvela je u junu prošle godine prelevmane - uvozne takse za mleko u iznosu od 10 do 20 dinara po litru, i za kiselo-mlečne proizvode (od 10 do 30 dinara). Odlukom od 30. decembra 2015. te zaštitne mere su produžene za šest meseci, tako da te mere ostaju na snazi još danas.

Taksama je obuhvaćeno i svinjsko meso, ali su u međuvremenu zaštitne mere ukinute za određene vrste pavlake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: