BG: Nova šansa za posao - Džob klubovi

U Beogradu se otvara Klub za traženje posla, gde nezaposleni mogu dobiti sve informacije o slobodnim radnim mestima i pomoć za brže zapošljavanje.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

10:12

BG: Nova šansa za posao - Džob klubovi
Foto: Thinkstock

Opremanje i rad ovog kluba biće finansirani iz sredstava Evropske unije kroz projekat “EU pomoć teže zapošljivim grupama“.

Klubovi za traženje posla pomažu nezaposlenima da usvoje veštine/znanja potrebne za aktivno traženje posla, odrede svoje profesionalne ciljeve i povećaju motivaciju. Nezaposleni dobijaju informacije o slobodnim radnim mestima, razmenjuju iskustva i uče kako da konkurišu za posao i predstave se poslodavcu.

U novootvorenim jedinicama biće zaposleno ukupno 50 osoba sa evidencije nezaposlenih NSZ, koja su prošla odgovarajuću obuku za rad. Prvi ugovori su potpisani 20. juna.

Osim klubova, nezaposleni mogu da potraže pomoć i u Centru za informisanje i profesionalno savetovanje. Centar pruža podršku u donošenju odluke o izboru zanimanja i usluge karijernog vođenja. Tu su i Samouslužne radne stanice su informativni punktovi na kojima nezaposleni mogu da pretražuju objavljena slobodna radna mesta, kroz bazu podataka NSZ ili druge izvore.

Klub će u petak otvoriti zamenik direktora beogradske filijale NSZ i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje grada Beograda, u prisustvu prve grupe polaznika obuke za aktivno traženje posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: