Beograđani javite se, grad daje 33 lokala

Direkcija za građevinsko zemljište nudi 33 lokala za nezaposlene i mlade preduzetnike, potpuno besplatno u naredne dve godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

09:21

Beograđani javite se, grad daje 33 lokala
Foto: Thinkstock

Direkcija je objavila oglas, a konkurs je otvoren do 27. jula. Dodatne bodove dobiće osobe sa invaliditetom, teže zapošljavani, samohrani roditelji i žene preduzetnici, pišu Večernje novosti.

Lokali na teritoriji opština Voždovac, Stari grad, Palilula, Rakovica i Novi Beograd čekaju "zakupce", koji će imati dve godine besplatnog perioda da "isprobaju" posao. Za to vreme plaćaće samo komunalne troškove.

“Najavili smo da ćemo ovaj poslovni prostor staviti u funkciju privrede, a zbog pomoći ljudima koji tek otvaraju preduzeća, ili imaju firme mlađe od tri godine”, kaže Dragomir Petronijević, predsednik Saveta za zapošljavanje Beograda.

Najviše lokala raspoloživo je u opštini Voždovac, u Gostivarskoj ulici i na Paliluli, u Bulevaru Despota Stefana. Pravo na podnošenje zahteva imaju nezaposleni, ali i novoosnovani mikro, mali i srednji privredni subjekti. Uz plan poslovanja najviše će se rangirati proizvodna delatnost sa vlasničkom opremom, potom usluga, a za njima ugostiteljstvo.

“U narednih nekoliko dana planiramo da objavimo još jedan konkurs, i to za mlade nade IT sektora”, najavljuje Petronijević.

“Njima će biti omogućen poslovni prostor besplatno, na godinu dana, uz mentorstvo za razvijanje ideje”, kaže on.

Pomenut prostor za preduzetnike iz oblasti informacionih tehnologija je naučno-tehnološki park na Zvezdari, u modernim kancelarijama sa potrebnom opremom.

Svi zainteresovani moći će da donesu popunjenu prijavu i neophodnu dokumentaciju u prostorije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, u Njegoševoj 84. Poslednji rok za prijavu je 27. jul do 13 časova, a otvaranje prijava obaviće se istog dana, sat vremena kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: